Замість виводити війська, Росія перекинула в Сирію ще чотири штурмовики Су-25

 

Росія перекинула чотири додаткові штурмовики Су-25 до Сирії, незважаючи на недавній указ президента РФ Володимира Путіна щодо виведення звідти своїх сил та озброєнь.
Про це повідомляє телеканал Fox News із посиланням на інформацію двох американських військових чиновників.

За даними телеканалу, літаки прибули на сирійську авіабазу на початку цього тижня. Один чиновник заявив, що літаки сідали в Ірані для дозаправки.

“Росіяни кажуть, що вони йдуть із Сирії, але ми не бачили жодних доказів на підтримку цього. Навпаки, ми бачимо нові речі”, – зазначив один із співрозмовників.

Інший співрозмовник також сказав, що росіяни розгорнули в Сирії додаткових російських цивільних підрядників, а також найманців із Чечні, але не навів конкретних цифр.

За неофіційною інформацією, російські військові мають у Сирії приблизно 36 винищувачів і бойових вертольотів, пише “Європравда“.

Су-25 стоять на озброєнні в Росії з початку 1980-х років і використовуються для авіаційної підтримки в зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об’єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди.
В ході війни в Сирії російська авіація завдає потужних ударів по силах опозиції та мирному населенню, підтримуючи війська президента Асада.

Нагадаємо, 6 січня генштаб РФ повідомив, що угрупування ЗС Росії в Сирії почало скорочуватися, першими країну залишають авіаносець “Адмірал Кузнєцов”, крейсер “Петро Великий” і кораблі супроводу.

Читайте також:
Росіяни на авіаносці “Адмірал Кузнєцов” втопили вже другий винищувач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна