За п’ять днів до відставки Байден відвідає Київ з візитом

 

Віце-президент США Джозеф Байден 15 січня здійснить візит до України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

“15 січня президент України Петро Порошенко проведе двосторонню зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом у рамках його візиту в Україну”, – сказано в прес-релізі Банкової.

Як відомо, спливають останні дні перебування Барака Обами та його команди на керівних посадах у США. На 20 січня запланована інавгурація нового глави Білого дому Дональда Трампа. Віце-президентом стане Майк Пенс, держсекретарем – Рекс Тіллерсон.

За свою каденцію Барак Обама не відвідував Україну. Попередній візит віце-президента Джозефа Байдена в Україну датований груднем 2015 року, тоді він мав резонансний виступ у Верховній Раді.

Новий візит Байдена планувався з листопада 2016 року, але був відкладений (Кабмін зняв анонс зі свого сайту).

У грудні 2016 року Порошенко провів із Байденом дві телефонні розмови, перед тим було кілька таких контактів восени. Співрозмовники обговорили реформи в Україні, ситуацію навколо конфлікту на Донбасі, мінські угоди, припинення вогню, обмін полоненими тощо.

Читайте також:
Байден порівняв Донбас із Техасом і заявив, що Україна згідна на його “особливий статус”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна