Розвал грузинської партії Саакашвілі: більшість лідерів “ЄНР” творять нову політичну силу

 

У Грузії провідні члени опозиційної партії “Єдиний національний рух” колишнього президента Михаїла Саакашвілі заявили, що виходять із партії і створюють нову політичну силу.
Про це 12 січня повідомляє “Радіо Свобода”.

Як сказав колишній спікер парламенту Давід Бакрадзе, нова сила почне “нову фазу боротьби” проти владної партії “Грузинська мрія”, заснованої мільярдером Бідзіною Іванішвілі, що після виборів 2016 року отримала конституційну більшість.

Колишній мер Тбілісі Гергій Угулава, зі свого боку, заявив, що в “руйнуванні” “ЄНР” винен Саакашвілі. Він звинуватив колишнього президента в тому, що той “уже не випромінює лідерство, а чіпляється за владу в партії”.

Загалом із 27 депутатів парламенту, які представляли “Єдиний національний рух”, із партії вийшов 21 – напередодні з’їзду політичної сили, призначеного на 20 січня.

На цьому з’їзді мали нарешті обрати голову партії. Ця посада формально вакантна ще з кінця 2013 року, коли екс-президент Саакашвілі перебрався до України.

Опитування свідчать, що Саакашвілі, який зараз є громадянином України, досі лишається популярним серед рядових членів “Єдиного національного руху”, хоча проти нього виступає значна частина партійної еліти.

Нагадаємо, перед виборами до грузинського парламенту, коли рейтинги “націоналів” показували високі шанси на перемогу, Михеїл Саакашвілі висловлював готовність приїхати в Грузію для розбудови своєї політичної сили. Однак “ЄНР” програв вибори 8 жовтня.

“Єдиний національний рух” Саакашвілі був правлячою партією в 2004-2013 роках.

Читайте також:
Черненко про вибори в Грузії: Це не Саакашвілі програв – це Росія виграла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна