Речник МОУ: противник б’є з артилерії, є загиблий і 5 поранених

 

За минулу добу, 11 жовтня, внаслідок бойових дій на Сході один український військовослужбовець загинув, ще п’ятеро були поранені. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. Він висловив співчуття рідним та близьким полеглого.

За словами речника, противник знову збільшив кількість обстрілів – до 62. Крім стрілецької зброї, гранатометів і мінометів, на Луганському й Донецькому напрямках бойовики також обстріляли позиції сил АТО з артилерії.

На Луганському напрямку зафіксовано 16 обстрілів, половина яких – з використанням важкої зброї. Обстріли з боку НЗФ велися тут по всій лінії фронту, крім Бахмутської траси.

Донецький напрямок – обстріли так само по всьому фронту, 19 випадків, із них 5 – з використанням важкої зброї. Зокрема після обіду в районі Авдіївки обстріл відбувався протягом 7 годин, розповів полковник Мотузяник.
Він визнав, що на Світлодарській дузі бойовики влаштували лише один обстріл, біля села Луганське зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 27 обстрілів, з них 3 – з важких озброєнь.
Речник МО повідомив про випущені тут з боку бойовиків 130 мінометних снарядів, з яких один розірвався біля 5-поверхового будинку міста Красногорівка, внаслідок чого поранено місцевого мешканця.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Мотузяник не зміг ані підтвердити, ані спростувати повідомлення ЗМІ про те, що троє військових, які 8 січня на Маріупольському напрямку не повернулися в місце постійного перебування підрозділу, загинули і їхні тіла перебувають у бойовиків.
За словами речника, про це не можна говорити, поки тіла не буде повернуто і не відбудеться їх експертиза.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна