За добу в АТО – одна загибель, три ушкодження півсотні обстрілів і бойове зіткнення

 

За минулу добу, 10 січня, внаслідок бойових дій на Сході в лавах Збройних сил України один військовий загинув, двоє військовослужбовців поранені, ще один травмований. Про це йдеться в ранковому повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Російсько-окупаційні війська продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках… Загалом відбулося 49 обстрілів“, – інформує “Новинарня” з посиланням на дані штабу.

Прикметно, що, як і в кілька попередніх днів на початку 2017 року, кількість втрат першим озвучив прес-центр штабу на своїй сторінці у “Фейсбуці”. Тоді як раніше ця прерогатива належала речникам Міноборони з питань АТО, і вони робили це лише на брифінгах о 12:30.

Крім того, штаб звітує про втрати кілька разів на день.
Так, про одного загиблого і двох поранених з початку доби 10 січня ішлося в учорашньому зведенні станом на 18:00.

На Маріупольському напрямку бойовики у вівторок вели вогонь із мінометів по Талаківці та Водяному. З гранатометів різних калібрів – по Мар’їнці, Водяному, Талаківці, Гнутовому та Широкиному. Зі стрілецької зброї – по Павлополю, Широкиному та Новотроїцькому. Також по Новотроїцькому вогонь “працював” снайпер, а по Широкиному – бойова машина піхоти.

“В районі Тарамчука відбулося бойове зіткнення. Напад відбито”, – зазначали у штабі.

На Луганському напрямку по Новозванівці противники вели вогонь з мінометів та протитанкових ракетних комплексів; по Троїцькому – з гранатометів.

На Донецькому напрямку зафіксовано обстріли з мінометів різних калібрів по позиціях сил АТО в районі Верхньоторецького, Авдіївки, Крутої Балки, Опитного, Луганського та Зайцевого. По Опитному вогонь вела і БМП противника.

Читайте також:
За рік в АТО – 63 самогубства і 30 вбивств.
Міноборони розкрило повну статистику небойових втрат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна