Бойовики схопили медсестру з Нацгвардії, яка приїхала в Донецьк до сина

 

В окупованому Донецьку бойовики затримали медичну сестру медпункту військової частини № 3057 Національної гвардії України. Про це в середу, 11 січня, повідомляє прес-служба Нацгвардії.

“Офіційно повідомляємо, що медична сестра медичного пункту військової частини 3057 не прибула на роботу. Вжиті заходи щодо розшуку даної особи результату не дали”, – йдеться в коментарі.

8 січня 2017 року командування військової частини 3057 (Маріуполь) отримало повідомлення від її сина, який мешкає в місті Донецьк, про те, що жінку затримала “поліція” так званої “ДНР”.

У Нацгвардії підкреслюють, що затримана громадянка не була військовослужбовцем НГУ, а лише працювала медсестрою (цивільним службовцем) у медичному пункті військової частини. Доступу до державної таємниці за характером виконання своїх обов’язків не мала.

У військовій частині провели службове розслідування та звільнили жінку у зв’язку із порушенням вимог проходження служби .

Національна гвардія не веде переговорів щодо звільнення затриманої в Донецьку медсестри. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив прес-офіцер НГУ Руслан Музичук.

Він розповів, що жінка виїхала на окуповану територію з особистих питань, проходила службу у військовій частині Маріуполя. У Нацгвардії дізналися про її затримання 8 січня, а 10 січня було підписано наказ про звільнення за порушення трудової дисципліни.

“У нас було проведено розслідування щодо того факту, що мав місце виїзд на тимчасово окуповані території працівника, який працював у медпункті військової частини”, – підтвердив Музичук.

Читайте також:
На блокпосту затримали бойовика “ДНР”, який прикривався жінкою з немовлям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна