У Криму арештували українця, який після заборони їхав на півострів під зміненим прізвищем

 

Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму взяв під варту громадянина України, який нібито змінив прізвище, щоб потрапити на територію півострова. Про це повідомили в прикордонному управлінні ФСБ РФ по Криму, передає агенція ТАСС.

“Щодо українця обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, – йдеться в повідомленні.

На підставі статті 322 Кримінального кодексу РФ (“незаконний перетин державного кордону”) заарештованому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

 

Інцидент стався 5 січня в автомобільному пункті пропуску “Перекоп” на адміністративній межі з Кримом.

Як зазначали російські ЗМІ, в ході допиту житель Херсонської області 1973 року народження нібито зізнався, що змінив прізвище і вже за новим паспортом намагався потрапити в Крим.

“Виявилося, що раніше з ініціативи міграційної служби Краснодарського краю (РФ) йому був закритий в’їзд в Росію до 2019 року”, – інформувало РІА “Новости”.

У ФСБ зазначили, що чоловік нібито вирішив обійти заборону і звернувся до РАЦСу міста Нова Каховка Херсонської області із заявою про зміну прізвища, після чого отримав новий український паспорт.

Читайте також:
Окупанти запроторили ще одного “політичного” кримського татарина до психлікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна