Трамп номінував на шефа нацрозвідки 73-річного Коутса, якому заборонено в’їзд до Росії

 

Новообраний президент США Дональд Трамп номінував колишнього сенатора Деніела Коутса, прибічника санкцій проти Росії, на посаду директора Офісу національної розвідки США нової адміністрації.

За інформацією CNN, Трампом на посаду глави національної розвідки обраний колишній сенатор від штату Індіана 73-річний Ден Коутс.

“Він (Коутс) розуміє завдання розвідки, як ви знаєте, він був послом США в Німеччині, так що він має досвід у зовнішній політиці, він люб’язний та простий у спілкуванні”, – охарактеризував Коутса сенатор Ангус Кінг.

“Немає більш високого пріоритету, ніж тримати Америку в безпеці. Я використовуватиму всі засоби в моєму розпорядженні, щоб це сталося”, – цитує Коутса BBC.

Повідомляється, що Коутс активно критикував РФ через анексію Криму в 2014 році та вимагав від президента США Барака Обами вжити жорстких заходів щодо Кремля. Через це Росія заборонила колишньому сенатору в’їзд на свою територію.

“Ось топ-10 речей, які я не зможу зробити, позаяк Путін заборонив мені в’їзд до Росії”, – написав він в своєму “Твіттері” ще у березні 2014 року.

Нагадаємо, Дональд Трамп, інавгурація якого пройде 20 січня, визнав факт причетності Росії до кібератак на інфраструктуру США, але не вважає, що згадані атаки вплинули на результати американських виборів.

Читайте також:
Радник Трампа був партнером фірми, керівник якої хотів продати крадені дані
радянській розвідці, – ЗМІ

Погана новина для Росії: міноборони США очолить Скажений Пес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна