У США колишній боєць Нацгвардії відкрив стрілянину в аеропорту: загинуло 5 людей

 

Невідомий чоловік у п’ятницю, 6 січня, відкрив стрілянину міжнародному аеропорту Форт-Лодердейл-Голлівуд (США, штат Флорида).

У результаті загинуло 5 людей та щонайменше 8 (за іншими даними – 13) отримали поранення, повідомляє CNN. За інформацією прес-служби аеропорту, інцидент стався в терміналі номер 2, у зоні видачі багажу.

Поліція затримала чоловіка, який, за попередніми даними, і є тим стрільцем. Судячи з усього, спільників у нього не було.

Сенатор від Флориди Білл Нельсон повідомив журналістам, що підозрюваного звати Естебан (Себастьян) Сантьяго. За даними телеканалу NBC, це колишній військовослужбовець Національної гвардії США, який брав участь у війні в Іраку.

Поліція припускає, що 26-річний зловмисник прилетів у Форт-Лодердейл з Анкориджа (штат Аляска) рейсом авіакомпанії Delta. Ймовірно, зброя була в його сумці, яку він здавав у багаж.

Брат підозрюваного Браян Сантьяго повідомив, що Естебан виріс у Пуерто-Ріко. У складі Нацгвардії рік відвоював в Іраку, потім переїхав на Аляску, де був сапером.

У серпні 2016 року його звільнили з Нацгвардії за незадовільну службу.

Сантьяго мав незначні проблеми із законом: як повідомляє The Daily Beast, у січні його притягували до суду за напад і пошкодження чужого майна на суму 50 доларів (за даними поліції, йшлося про сімейне насильство).
У лютому 2015 року чоловіка виселили з орендованої квартири за несплату.

Форт-Лодердейл є популярним місцем відпочинку і великим транспортним вузлом на півдні Флориди.

Читайте також:
У Сіетлі під час мітингу проти Трампа сталася стрілянина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна