Савченко пообіцяла опублікувати списки українських полонених, отримані від бойовиків

 

Народний депутат Надія Савченко обіцяє опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців. Про це вона повідомила 6 січня на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Списки військовополонених та зниклих безвісти, котрі я отримала за результатами зустрічі в Мінську, а також зібрані мною з моменту мого звільнення з російського полону, я оприлюдню найближчим часом”, – написала вона.

При цьому депутатка оприлюднило фото, на якому вона вивчає папери з переліком, очевидно, імен та прізвищ у таблицях.

В іншому дописі у соцмережі Савченко оприлюднила рукописний текст своєї заяви з нагоди Різдва.

Вона дає зрозуміти, що має як списки полонених українських військових, які утримуються бойовиками в ОРДЛО, так і “списки українців, що повстали проти України”, та “росіян, що прийшли захопити українські землі”. Очевидно, дві останні категорії ув’язнені в Україні.

Надія Савченко зазначила, що “Бог вчив прощати…” і що “кожен з цих людей на Святвечір міг би бути вдома зі своєю родиною, як і всі наші воїни, що зараз на передовій захищають Україну”.

nadiya-savchenko-spiski-polonenih-rizdvo

Як відомо, 7 грудня колишня полонена Савченко провела в Мінську сепаратну зустріч із ватажками бойовиків Захарченком, Плотницьким та представником РФ.
Бойовики всіляко гальмують процес обміну заручників на переговорах з офіційним Києвом. При цьому Савченко висуває власні ініціативи щодо обміну.
Савченко також заявила, що продовжить зустрічі з ватажками бойовиків, і не виключила, що це може статися в Києві.

Читайте також:
Провал агента Н.
Керівники “ДНР” навіть не знали, кого їм наказала обміняти Москва “для Савченко”. ВІДЕО

Нагадаємо, раніше уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко заявляла, що українській стороні відомо про місце перебування 58 українських заручників в ОРДЛО. При цьому бойовики донедавна підтверджували утримання лише 48 полонених: 6 – “ЛНР”, 42 – “ДНР” (зокрема звільнених перед Новим роком Сворак і Преснякової).

Загалом Україна має список із 110 полонених, які, за висновком Києва, перебувають в ОРДЛО. Київ не публікує цей список, не маючи точних відомостей, хто саме залишається в полоні живий, хто – загинув, хто – зник безвісти абощо.

Надія Савченко вже кілька разів заявляла, що значна частина цього списку – загиблі, і це потрібно визнати.

Читайте також:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

Савченко про свої переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”:
“Людей потрібно забирати, війну – закінчувати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна