Доба АТО: двоє поранених, бойове зіткнення в Різдвяну ніч

 

За минулу добу, 6 січня, внаслідок бойових дій на Сході жоден український військовий не загинув, двоє бійців зазнали поранень під час гранатометних обстрілів позицій сил АТО поблизу смт Новотошківське (Попаснянський район Луганської області).
Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Бойовики продовжили систематично обстрілювати позиції сил АТО, кількість випадків порушення режиму тиші ворогом збільшилася на десять у порівнянні з добою раніше“, – зазначив полковник Мотузяник.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив, що загалом за добу зафіксовано 42 обстріли з боку бойовиків.

“У напрямку Маріуполя кількість обстрілів з боку бойовиків найвища – 25, бойовики використовували весь спектр озброєння, за винятком реактивної артилерії та танків, випустивши 50 мінометних мін та 25 артснарядів. Майже всі випадки порушення перемир’я припали на ділянку фронту від Павлополя до Широкиного”, – повідомив речник.

За його словами, на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів (по Кримському, Станиці Луганській, Новоолександрівці, Новотошківському та Новозванівці бойовики били з гранатометів); на Донецькому – 6 обстрілів. Зокрема російсько-терористичні сили випустили три міни в бік сил ЗС України на Світлодарській дузі, обстріляли також Авдіївку.

Як сказав Мотузяник, у різдвяну ніч активність противника дещо зменшилася, за винятком Маріупольського напрямку – там бойовики застосували артилерію та міномети проти українських військових.

При цьому в прес-службі Міноборони повідомили про бойове зіткнення між військовослужбовцями Збройних сил України та бойовиками ОРДО вже на Різдво, на початку 7 січня.

Напад бойовиків стався близько опів на першу ночі.

“Диверсійна група противника чисельністю до десяти осіб підійшла до наших позицій на відстань сто метрів, після чого відкрила вогонь. Завдяки злагодженим діям військовослужбовців ЗС України напад було відбито, ворог відступив.
У підсумку, під час бойового зіткнення, яке тривало близько півгодини, з нашого боку — без втрат, втрати противника уточнються”, – інформує МОУ.

karta-ato-7-sichnya-2017

Читайте також:
Сторона ОРЛО вперше заплатила за водопостачання з української території

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна