Росія забирає від берегів Сирії злощасний авіаносець “Адмірал Кузнєцов”

 

Міністерство оборони Росії приступило до скорочення військового угруповання в Сирії відповідно до рішення президента Путіна, і першою зону конфлікту залишить авіаносна група ВМФ РФ на чолі з авіаносцем “Адмірал Кузнєцов”.
Про це повідомив начальник генштабу збройних сил Росії Валерій Герасимов, передає ТАСС.

“Згідно з рішенням верховного головнокомандувача ЗС РФ Володимира Путіна, міноборони Росії приступає до скорочення угруповання збройних сил в Сирії”, – сказав Герасимов.

За його словами, першими зону конфлікту залишать кораблі авіаносної групи Північного флоту на чолі з проблемним російським авіаносцем “Адмірал Кузнєцов”.

Герасимов нагадав, що з 00:00 30 грудня 2016 року на всій території Сирії діє режим припинення бойових дій.

Нагадаємо, за час перебування авіаносця “Адмірал Кузнєцов” біля берегів Сирії Росія втратила два винищувачі Су-33 і Міг-29, які невдало приземлилися на палубу і втонули в морі.
При цьому експерти стверджують, що “Адмірал Кузнєцов” має статус найбільш проблемного корабля флоту РФ – силова установка корабля перестала відповідати вимогам.
На шляху слідування судна з Сєвєроморська до Сирії з труб крейсера валив густий чорний дим, що викликало масові кпини в соцмережах.

 

Читайте також:
Російська армада йде через Ла-Манш у Сирію. Британія остерігається за безпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна