“Укроборонпром” домовився виробляти американську гвинтівку М16

 

Державне підприємство “Укроборонсервіс” спільно з американською компанією “Aeroscraft” вироблятимуть стрілецьку зброю за стандартами НАТО в Україні. Першим проектом стане автоматична гвинтівка М16, повідомляє прес-служба держконцерну “Укроборонпром”, до складу якого входить ДП “Укроборонсервіс”.

Відповідні домовленості є результатом підписаного 3 січня меморандуму про співпрацю між компаніями. Про це заявили на прес-конференції заступник гендиректора з авіабудування та виробництва ДК “Укроборонпром” Володимир Коробов, засновник компанії “Aeroscraft” Ігор Пастернак та очільник ДП “Укроборонсервіс” Сергій Микитюк.

“Першою зброєю, що за пілотним проектом буде виготовлена в Україні, стане автоматична гвинтівка М16 моделі WAC47. Виготовлення зброї за стандартом НАТО є важливою частиною розвитку та реформування українського ОПК”, – повідомив Сергій Микитюк.

“Цього дня (3 січня 2017) Україна офіційно розпочинає роботу над виробництвом натівської зброї. Враховуючи потреби нашого війська, гвинтівки будуть вироблятися зі символами й під патрони калібрів стандарту НАТО, а також у модифікації під використання патронів, що знаходяться на складах”, – інформує прес-служба ДК.

Володимир Коробов зазначив, що перехід на міжнародні стандарти НАТО є частиною стратегії реформування та розвитку вітчизняного ОПК.

Зазначається, що “Aeroscraft” є відомою компанією, яка спеціалізується на виробництві інноваційних повітряних суден, сторожевих веж та стрілецької зброї.

 

Читайте також:
“Стилетто: набої подавай”. Проблема браку патронів в ЗСУ і пропозиції її вирішення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна