На хабарі у Львові затримали помічника нардепа з “Народного фронту”. ОНОВЛЕНО

 

Помічника народного депутата з парламентської коаліції затримали на хабарі в 140 тисяч гривень. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Пізніше з’ясувалося, що хабарника звуть Петро Яремчук.

“03.01.2017 військова прокуратура Львівського гарнізону на підставі матеріалів та спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області ДЗЕ (Департаменту захисту економіки) Національної поліції затримала “на гарячому” за вимагання та отримання “хабара” в розмірі 140 тисяч гривень помічника-консультанта одного з нардепів парламентської коаліції”, – написав Матіос у соцмережі, додавши фото.

“Хабар помічник нардепа вимагав від приватного підприємця за нестворення перешкод при будівництві багатоквартирного житлового будинку для того, щоб не направляти депутатських запитів до правоохоронних та контролюючих органів”, – зазначив прокурор.

Хабар був вилучений під час проведення огляду місця події.

“Резюме одне: проїв/пропив помічник нардепа на свята всі свої статки. Хоч і коловся “кактус”, а миша все одно його зжерла”, – пожартував Матіос.

ОНОВЛЕНО. Затриманий Петро Яремчук – помічник на постійній основі депутата ВР від “Народного фронту” Юрія Савчука.

“Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником лише 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом всі рівні, тому ця людина, якщо її злочин доведуть, повинна понести покарання…” – зазначив Юрій Савчук у коментарі каналу “112 Україна“, додавши, що давав Яремчуку місяць випробувального терміну.

Позафракційний депутат Олег Мусій розповів, що затриманий за хабар Петро Яремчук близько двох років працював його помічником на громадських засадах. Вони познайомилися на Майдані, і Яремчук попросив йому допомогти, надавши посвідчення помічника.

“Я навіть не здивований, що він затриманий за якісь неправові дії, тому що мені вистачило двох місяців, щоб зрозуміти, що ця людина є повним пройдисвітом. Причиною його звільнення або вигнання з помічників на громадських засадах були пропозиції з його сторони брати участь у якихось схемах з призначень, контрактах. Звичайно, це мене обурило і він був звільнений від посади”, – заявив Мусій у коментарі “112”.

Читайте також:
Бюро Інтерполу в Україні бере хабарі за неоголошення в розшук, – Матіос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна