Держаудитслужба спростувала факт перевірок у 58-й бригаді

 

Інформація про те, що Управління Державної аудиторної служби (колишнє КРУ) виставило рахунок для стягнення 2,5 млн. гривень із військових 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ (ППД – Глухів), не відповідає дійсності.
Про це “Новинарні” повідомив керівник прес-служби Держаудитслужби Олег Хомин.

Раніше низка ЗМІ, зокрема й наше видання, з посиланням на “Громадське радіо” інформували, нібито “служба склала акт про те, що військовослужбовці батальйону не повинні були отримувати бойові надбавки за перебування на першій лінії зони АТО”. Хоча насправді бійці майже рік тримали оборону в промзоні Авдіївки, заявляв у коментарі командир відділення в батальйоні Данило Зубко. За його словами, тепер дехто з них “винен по 33 тисяч гривень”.

У ДАС зазначають, що вони взагалі не проводили перевірок у зазначеному підрозділі.

“Державна аудиторська служба України не здійснювала жодних контрольних заходів у 58-й окремій бригаді ЗСУ та, відповідно, не порушувала питання щодо повернення військовослужбовцями цієї бригади отриманих бойових надбавок за перебування на першій лінії зони АТО”, – заявляє прес-служба відомства.

“Отже, інформація, поширена деякими інтернет-ресурсами, про те, що Держаудитслужба змушує згаданих військовослужбовців повертати вказані виплати, не відповідає дійсності”, – констатували в ДАС.

Читайте також:
У Глухові шукають, де – замість недобудованих казарм
– розселити бійців 58-ї бригади з-під Авдіївки

Президент розпорядився доплачувати бійцям на першій лінії 6 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна