Бабченко: міноборони РФ показало фото, які підтверджують застосування росіянами в Алеппо заборонених боєприпасів

 

Аркадій Бабченко
російський опозиційний військовий журналіст

(FB)

Сьогодні прям тиждень чудових фотографій.
Естафету в телеканалу “Звезда”, який під новиною про грип, що нібито косить солдат ЗСУ, поставив фотографію взятого в полон ГРУшника Олександра Александрова в українському шпиталі, переймає Міністерство оборони РФ і засоби масової пропаганди.

Які спільними зусиллями забацали показовий прес-виїзд із саперами, що розміновують Алеппо.

Але оскільки руки у всіх наших пропагандистів ростуть із дупи, а в гонитві за розпил бабла всіх професіоналів із нормальним розташуванням рук вони давним давно позвільняли, набравши на їхні місця дівчаток і хлопчиків із провінції, готових за двісті баксів і бажання закріпитися в столиці клепати будь-який треш на будь-яку тему, ні в чому не розбираючись абсолютно, то вийшло як завжди.

Здавалося б: російські сапери, ризикуючи життям, рятують Алеппо від мін терористів – що може бути краще в піар-війні? Але ні. Будь-яку, навіть найбільш безпрограшну піар-акцію, вони примудряються перетворити у зліпленого з гівна півня.

У підсумку результатом цього виїзду стала серія чудових репортажів, як по телевізору, так і, в тому числі, на секундочку, в “Российской газете”, офіційному друкованому органі парламенту. В яких крупним планом показано, як російські сапери розчищають Алеппо від російських касетних суббоєприпасів АТ-2,5РТМ, що заряджаються в російські касетні бомби РБК-500.

babchenko-kasetni

Фото міністерства оборони Росії/vk.com

Ось ці ось круглі фігулькі на першому плані внизу, під схожим на дерев’яшку зарядом розмінування.

Та вони ж – уже в розібраному, знешкодженому стані – на фото внизу. Дві наступні фотки – для порівняння.

babchenko-kasetni3 babchenko-kasetni2 babchenko-kasetni1
<
>
Фото міністерства оборони РФ

Не новина, звичайно. Свідоцтв застосування касетних боєприпасів як мінімум підтримуваною Росією стороною (скажімо акуратно) і так вагон – як, наприклад, на цьому відео:

Але, як ми знаємо, це все підступи ворогів, виготовлені на конспіративних квартирах у Каліфорнії. А тут – самі, без Усами. Своїми руками впоралися. Самі на весь світ показали.

Ні, Росія, як і ще низка країн – наприклад, США й Ізраїль – не підписала Конвенцію щодо касетних боєприпасів і не відмовилася від їх застосування, вважаючи їх ефективною зброєю.
Більше того, Росія в деяких випадках навіть відкрито заявляла, що ПКС (Повітряно-космічні сили РФ. – “Н”) застосували касетні боєприпаси по позиціях противника в Сирії.

Але є одна важливе “але”. По позиціях противника – це одне. А от застосовувати зброю невибіркового ураження – яким касетний боєприпас і є – в густонаселених районах уже прямо заборонено міжнародним правом. Незалежно від того, ратифікував ти окрему конвенцію чи ні.

Не можна бомбити касетниками місто, і все тут. Хоч ти трісни. Особливо якщо на кожному розі кричиш, що ти його “звільняєш”.

Загалом, хлопці своїми руками собі чергову статтю запостили.

У пост запрошується Сергій Лавров.
І його знаменитий вислів.

Читайте також:
Асадити і РФ поновили авіаудари в районі Алеппо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна