“Я не довіряю владі. Бо вони дозволяють зброю собі й не дозволяють нам”

 

Дмитро Різниченко
блогер, громдський діяч, колишній боєць батальйону “Донбас”

(FB)

Одного разу під час служби на Донбасі, в місті Часів Яр, на шляху довжиною якихось 500 метрів від місцевого магазина до нашої казарми я послідовно зіштовхнувся з ТРЬОМА п’яними та агресивними компаніями місцевих чоловіків, які, зреагувавши на мій військовий однострій, намагалися мене зачепити, збити грошей та влаштувати конфлікт (день зарплати в них був, чи що, але п’яні були реально всі). Проте зі мною був штатний пістолет ПМ з бойовими набоями, і я успішно відбився від всіх – НЕ СТРІЛЯЮЧИ. Вистачило демонстрації зброї, словесного обґрунтування та пару разів прикластись руків’ям по зубах, щоб дійшло.

Співставляючи ситуації, я роблю висновок, що депутат-олігарх Пашинський, який зіштовхнуся з ОДНИМ неозброєним супротивником, одразу влаштував стрільбу на ураження й поранив людину – це агресивний істеричний придурок, якому давати пістолет взагалі не можна.

Проте в нього він є, а в мене – нема, і я (на відміну від нього) навіть теоретичного права на пістолет не маю.

Ну, хіба якщо черговий міністр-силовик з барського плеча, на знак особистої прихильності і схвалення, мені його дозволить. Так вони ставляться до нас.

Три роки тому, одразу після Інститутської, після “мирного наступу”, в який нас повела тодішня “опозиція”, я вивів правило – НІКОЛИ НЕ ДОВІРЯЙ ПРАВИТЕЛЮ, ЯКИЙ НЕ ДОВІРЯЄ ТОБІ ЗБРОЇ.
Тоді вони свідомо кинули нас, беззбройних, під кийки та кулі, і я зарікся ще раз опинитись в подібній ситуації.

Моя категорична недовіра всій цій колишній опозиції, яка нині призначила себе владою, всім цим пашинським-турчиновим-порошенкам-тягнибокам-кличкам-тимошенкам іде звідти, з Інститутської. Вони дозволяють зброю собі й не дозволяють нам. Вони озброюються самі, роззброюючи нас, і це в умовах війни проти зовнішнього агресора.

Вони нас бояться і не довіряють, отже, нема жодної причини довіряти їм.

Читайте також:
Справу про стрілянину Пашинського за статтею “хуліганство” забрала прокуратура

“На Сході надивився на таких гусей”. Чоловік, якого підстрелив депутат Пашинський,
розповів власну версію

Боєць Нацгвардії Різниченко відлупцював у поїзді “сепара”,
після чого говорив із ним по душах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна