Полторак: На Донбасі 5 тисяч кадрових військових РФ, спокійно не буде

 

На окупованому Донбасі сформовано 40-тисячне військове угрупування противника, з них 5 тисяч – регулярні війська Російської Федерації. Про це міністр оборони України Степан Полторак повідомив в інтерв’ю “5-му каналу”, що вийшло у вівторок, 5 січня.

“Фактично в цьому році (2016-му) в зоні проведення АТО ситуація була постійно достатньо напруженою і важкою. Це було пов’язано з тим, що російське угрупування було сформоване в зоні АТО, сьогодні там близько 40 тисяч, із них 5 тисяч – це регулярні війська РФ”, – сказав генерал армії Полторак.

“Вони (Росія) зосередили там (на території ОРДЛО) величезну купу озброєння та техніки – близько 600 танків, 1,3 тисячі бойових машин, 860 артилерійських систем, 300 систем залпового вогню”, – заявив міністр.

“Звичайно, при такому військовому скупченні, особливо з тими, хто не бажає виконувати Мінські угоди, хто дуже агресивно налаштовані до України, вести мову про спокій було дуже важко”, – додав Полторак.

Читайте також:
Полторак: У посіпак Путіна на Донбасі більше танків, ніж у бундесверу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна