Поліція оприлюднила фото киргиза, який імовірно скоїв теракт у Стамбулі, та арештувала його дружину

 

В Туреччині затримали громадянина Киргизстану дружину Лакхе Машрапова, підозрюваного в скоєнні теракту в стамбульському нічному клубі Reіna, внаслідок якого загинули 39 людей. Про це повідомляє CNN turk.

“Я дізналася про напад  з телевізора. Я не знала, що мій чоловік – член ІДІЛ”, – цитує CNN Turk слова дружини підозрюваного.

За даними видання, прибічник “Ісламської держави”, 28-річний Лакх Машрапов приїхав до Стамбула з дружиною і двома дітьми з Киргизстану 20 листопада 2016 року.
Звідти підозрюваний та його сім’я приїхали в місто Конья 22 листопада, щоб знайти роботу. У Стамбул підозрюваний прибув 29 грудня. А вже через два дні розстріляв чотири десятки людей під час святкування Нового року в улюбленому клубі іноземців.

Наразі вбивця переховується.

Турецька поліція оприлюднила фотографію підозрюваного у здійсненні теракту в клубі Reina. Про це повідомляє Al Jazeera.

фото підозрюваного у здійсненні теракту в Стамбулі

фото підозрюваного у здійсненні теракту в Стамбулі

Фото було оприлюднено після того, як заступник прем’єр-міністра Нуман Куртулмуш заявив, що надзвичайний стан в країні буде продовжено до тих пір, поки це необхідно.
Він також розповів , що поліція близька до того, щоб ідентифікувати нападника після отримання його відбитків пальців та опису його зовнішності.

Фото hurriyetdailynews

За даними Al Jazeera, в турецькі ЗМІ просочилося відео, на якому можливий підозрюваний зафіксував себе.  На відео чоловік знімав сам себе на площі Таксім.

Терорист був обізнаний у веденні партизанської війни та, можливо, пройшов підготовку в Сирії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані ЗМІ та на заяву джерела у структурах безпеки.

За даними газети Haberturk, поліція встановила, що нападник проник на територію Туреччини із Сирії й попрямував до центральної частини міста Конья в листопаді, подорожуючи з дружиною і двома дітьми, щоб не привертати уваги.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ одразу після теракту інформували, що зловмисник може бути вихідцем із Киргизстану чи Узбекистану.

Читайте також:
Розстріл у клубі Стамбула взяла на себе ІДІЛ. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна