Після новорічних свят провайдер “Ланет” відключить канали групи “Інтер”

 

Провайдер кабельного телебачення та інтернету “Ланет” з 11 січня 2017 року припинить трансляцію телеканалів “Inter Media Group”.
Про це на своїй сторінці в соцмережі написав директор провайдера Мар’ян Івасюк.

За його словами, “Ланет” досяг у переговорах з медіагрупами компромісу з усіх критичних питань (синхронне підписання договорів, пакетне розміщення каналів в соціальному пакеті, розміщення каналів на перших кнопках та ін.). “Однак, слідуючи реформаторському духу змін до Закону “Про телебачення і радіомовлення” (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги), спрямованих на лібералізацію економічних відносин учасників ринку кабельного телебачення, ми вирішили підтримати конкуренцію між медіагрупами та забезпечити додаткові можливості для незалежних телеканалів”, – повідомив Івасюк.

“Стимулюючи медіагрупи до конкуренції, у 2017 році в нашій кабельній мережі будуть ретранслювати канали тільки три з чотирьох медіагруп. Ґрунтуючись на поточних рейтингах телеперегляду, групою, яка не потрапила до списку, стала “Inter Media Group”, – написав директор провайдера.

На прохання дистриб’ютора групи “Inter Media Group”, на час свят (до 10 січня) їхні телеканали продовжать ретранслюватися в мережі, додав Івасюк.

Як відомо, до складу “Inter Media Group” входять телеканали “Інтер”, НТН, К1, К2, “Мега”, “Піксель”, Zoom, “Enter-фільм”, Інтер+”.

Раніше у компанії “Ланет” заявили, що з 1 січня відключать канали найбільших медіагруп, якщо вони не змінять умови своїх вимог щодо введення для провайдерів абонплати за трансляцію каналів.

Нагадаємо, з тих саме причин із 1 січня в Одесі відімкнули всі центральні українські канали, і така ситуація зберігається.

Як відомо, медіахолдинг Inter Media Group є частиною DF Group, що належить українському олігарху Дмитру Фірташу.
У 2016 році офіси каналу “Інтер” у Києві двічі підпалювали через проросійську позицію мовника.

Читайте також:
Одеса залишилася без центральних українських телеканалів

СБУ заборонила в’їзд в Україну акторові з “Інтера”, який зіграв бойовика “ДНР”
у російському фільмі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна