Перед Новим роком військовий із Кіровоградщини вчинив самогубство біля Гнутового, – ОВК

 

У Кіровоградському обласному військовому комісаріаті підтвердили, що в зоні АТО за два дні до Нового року наклав на себе руки 21-річний військовослужбовець.

Як повідомив агенції УНІАН заступник обласного військового комісара Олег Молчанов, військовослужбовець із Кіровоградщини Олег Стасій вчинив самогубство 29 грудня 2016 року.

“У мене лежить документ – повідомлення про смерть, що старший солдат Стасій Олег Олександрович в районі виконання завдання біля села Гнутове Маріупольського району близько 3-ї години 29 грудня був знайдений без ознак життя. Покінчив життя самогубством шляхом підриву гранати”, – розповів військком.

“Перед похованням ми хотіли дізнатися  (подробиці) у хлопців, які його привезли, але, на жаль, вони не лишились на поховання, а відразу поїхали. Наразі ми маємо тільки документ, який вони передали”, – сказав Молчанов.

Він додав, що за будь-яким фактом смерті, каліцтва, поранення командир відповідної військової частини проводить розслідування і передає справу до прокуратури або поліції. А вже вони вирішують, чи порушувати кримінальне провадження, чи ні.
У військовій прокуратурі повідомили, що не розслідують справи щодо цього інциденту.

Стасія поховали 1 січня в його рідному місті Помічна (Добровеличківський район Кіровоградської області).

Олег Стасій – 1995 р.н., старший солдат, оператор зенітного самохідного артилерійського взводу. Неодружений, залишилися батьки.

Читайте також:
За рік АТО загинули 211 військових Збройних сил. Небойові втрати більші

Війна за ветерана.
Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна