Новий голова ОБСЄ побував у зоні АТО на Донеччині й зробив висновки

 

Себастьян Курц – міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії, яка в 2017 році головує в ОБСЄ – наголошує, що режим тиші на Донбасі повинен повністю дотримуватися. Про це він написав у “Твіттері” за підсумками робочої поїздки в Донецьку область 3 січня.

“Сьогодні наочно зміг побачити ситуацію на сході України – відвідав блокпост “Пищевик” разом зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ”, – зазначив Курц.

Діючий голова ОБСЄ заявив, що “мета Організації полягає у тому, щоб режим припинення вогню цілком дотримувався”.
Також він наголосив, що ОБСЄ виступає за покращення ситуації для місцевого населення на Донбасі.

Себастіан Курц на Донбасі. Фото Твіттер МЗС

Себастіан Курц на Донбасі. Фото Твіттер МЗС

Своєю чергою міністр закордонних справ України Павло Клімкін додав, що він разом зі своїм австрійським колегою оглянув офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Маріуполі.

“СММ виконує важливу роботу, а в новому році її буде ще більше”, – повідомив Клімкін.

Також Клімкін та Курц ознайомилися з наслідками обстрілу у селі Виноградне Маріупольської міськради Донецької області. На світлині, оприлюдненій МЗС України в “Твіттері”, видно, як делегації перебувають на подвір’ї приватної садиби біля дерев’яного будинку із вибитими шибками. У підписі зазначено, що пошкоджений будинок є свідченням російської агресії у Виноградному.

Як анонсувало МЗС України, метою візиту Себастьяна Курца в Донецьку область є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою воєнною агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій.

Читайте також:
В ОБСЄ почала головувати Австрія, яка хоче зняти санкції з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна