Україна – в списку зовнішньополітичних пріоритетів ЄС на 2017 рік

 

Одним з пріоритетів на 2017 рік для Високого представника Євросоюзу із зовнішньої політики та безпеки Федеріки Могеріні буде продовження зусиль заради реформ в Україні і співпраця зі Східним партнерством.

Про це йдеться в переліку цілей і пріоритетів глави європейської дипломатії на рік, що розпочався, повідомляє “Європейська правда“.

Зазначається, що минулий рік був роком “постійної роботи заради підтримки реформ, економічного зростання, миру і стабільності на східних кордонах ЄС. У першу чергу – в Україні, де були здійснені великі спільні зусилля з реформування країни, боротьби з корупцією, і, звичайно ж, зусилля, прикладені з метою повної реалізації Мінських домовленостей та припинення конфлікту на сході країни.

“З Україною і Грузією ми зробили важливі кроки в напрямку лібералізації візового режиму” – нагадала Могеріні.

Верховний представник наголосила, що ЄС співпрацює з усіма країнами Східного партнерства.

“Ми робимо це в повній відповідності з історією, пріоритетами і політичним вибором кожної країни і суспільства. Це партнерство для реформ, для наших громадян, а не партнерство «проти» когось – навпаки, воно є важливим елементом у напрямку більшої регіональної співпраці”, – підкреслила Могеріні.

Крім України, серед пріоритетів глави зовнішньої дипломатії Євросоюзу зазначені: глобальна стратегія зовнішньої політики ЄС; питання міграції і співпраця з Африкою; відповідь на тероризм і спільна робота заради майбутнього Сирії; безпека і оборона ЄС; партнерство з Колумбією, відносини між Палестиною та Ізраїлем; втілення угоди з Іраном; рух до ЄС Балканських країн; відновлення співпраці з Кубою; близька співпраця з США; мирний процес в Афганістані.

Читайте також:
Сайт Європарламенту зняв дату розгляду “безвізу” для України

Могеріні: Після перемоги Трампа позиція ЄС щодо України й Криму не зміниться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна