У Києві з почестями поховали героя Козака, над тілом якого збиткувалися сепаратисти. ФОТО

 

Кілька сотень людей у Києві попрощалися із загиблим на Донеччині Леонідом Проводенком, позивний “Козак” – командиром розвідувального відділення 12-го мотопіхотного батальйону 72-ї механізованої бригади ЗСУ.

Козак 29 грудня внаслідок бойового зіткнення біля Крутої Балки під містом Авдіївка.
Того дня під час розвідувального виходу група Козака виявила опорний пункт противника і зіткнулася з підрозділом російських найманців.
“Стрільбу відкрили майже в упор. Леонід особисто знищив, за даними противника, двох найманців, але, прикриваючи відхід своєї групи, загинув смертю хоробрих”, – з’ясував журналіст Юрій Бутусов.

Леонід Проводенко

Леонід Проводенко

Бойовики “ДНР”, аби помститися українському воїну, виклали в інтернет відео та фото, на яких вини збиткуються над тілом загиблого.

53-річний Леонід Проводенко походить із села Михайлівка Перевальського Луганської області. У 2014 році вивіз дружину і двох синів до Києва, а сам пішов добровольцем на фронт.

Прощання з героєм відбувалося на алеї Небесної Сотні поряд із пам’ятним знаком біля виходу зі станції метро “Хрещатик”. Як повідомила у “Фейсбуці” Аліна Боднар, черга до домовини стояла дві години.
Бійця з військовими почестями поховали на Лук’янівському військовому кладовищі.

“Льоня загинув як герой. У нього залишилися дружина і діти. Це тепер наша сім’я. Ми будемо їм допомагати”, – заявив підполковник Микола Білосвіт, який був командиром батальйону, де служив Леонід Проводенко.

Як інформує “Цензор“, Білосвіт пообіцяв, що родині загиблого Козака буде надана квартира.

Фото з ФБ Аліни Боднар та Олега Богачука:

proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak-4 proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak-2 proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak-zsu-vtrata proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak-zsu-vtrata-2 proshhannya-z-biytsem-leonid-provodenko-kozak-zsu-vtrata-1
<
>

Читайте також:
Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

ЗСУ й бойовики “ЛНР” у Щасті здійснили обмін тілами загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна