Порошенко передав прикордонникам Донецького загону нове обладнання та озброєння

 

Під час робочої поїздки до Донецької області, яка відбулася 31 грудня, президент Петро Порошенко взяв участь у запуску системи раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей “Аерос” у Маріуполі, передав прикордонникам легкоброньований катер UMC-1000, 16 одиниць броньованих автомобілів марки “Хаммер” та нове озброєння.
Про це інформує прес-служба Банкової.

Глава держави передав відповідні сертифікати на техніку та обладнання командирам підрозділів.

“На свято не прийнято з’являтися з порожніми руками.  Тому і зараз моряки-прикордонники отримали модернізований швидкісний патрульний броньований катер українського виробництва”, – сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що ведеться робота зі створення комплексної системи охорони морських кордонів нашої держави та її морської економічної зони.

“Прикладом того, як просуваємося у розв’язанні цієї задачі, є оновлений пост технічного спостереження «Маріуполь». Він оснащений новітньою системою раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей.  Знаходимо будь-яку повітряну, надводну ціль. Треба – і плавця знайдемо”, – підкреслив Порошенко.

За його словами, система “Аерос” – це спільна українсько-американська розробка, що виготовлена на одному із підприємств “Укроборонпрому”. За рахунок допомоги, інвестицій наших американських партнерів ця система суттєво підвищує ефективність реагування, додав президент.

“Два з половиною роки тому ми були абсолютно сліпі і не мали жодної інформації. Сьогодні звідси на відстані до 50 км у кожен бік ми точно контролюємо безпеку наших кордонів”, – підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що ця система раннього виявлення цілей унікальна тим, що “бачить” одразу повітря, воду, землю, здатна одночасно вести та визначати поведінку до 200 цілей.

Надалі, за його словами, планується виробити та встановити ще п’ять таких комплексів. Вони будуть інтегровані до єдиної державної інформсистеми виявлення та аналізу надводної і повітряної обстановки в акваторії Чорного й Азовського морів та в басейнах Дніпра і Дунаю.

Читайте також:
Маккейн, ще два сенатори США й Порошенко приїхали в Широкине привітати
морпіхів із Новим роком

Порошенко вручив нагороди за Світлодарськ і Широкине. Лейтенант Яровий – Герой України (посмертно)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна