Під Волновахою внаслідок “новорічної” суперечки з місцевими загинув військовий ЗСУ

 

У ніч на 2 січня в селищі Донське на Донеччині (друга лінія зони АТО, 10 км на південь від Волновахи) внаслідок п’яної сварки зі стріляниною за участю військових та цивільних загинув один український армієць, дві особи дістали поранення.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Міноборони.

“1 січня близько 24:00 у смт Донське Волноваського району Донецької області біля продуктового магазину відбулась суперечка між групою військовослужбовців та цивільних осіб, в результаті якої внаслідок пострілів із вогнепальної зброї загинув військовослужбовець військової служби за контрактом ЗС України та отримав поранення місцевий мешканець”. – сказано в повідомленні.

Зазначено, що командування військової частини разом із групою оперативного реагування військової комендатури Волновахи та працівниками районної поліції ведуть розслідування події.

Більше подробиць повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції Донецької області.

Зазначається, що бійка сталася в парку села Донське.

“Конфлікт спровокувало алкогольне сп’яніння з обох сторін, яке призвело до трагічних подій. В результаті насильницьких дій військовослужбовець отримав смертельне поранення”, – прокоментував очільник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін.

Загиблий – 34-річний військовий із Херсона. Госпіталізовані двоє жителів Волноваського району 30 та 22 років.

Як стверджують у поліції, всі учасники конфлікту встановлені. Конфлікт названо “побутовим”.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (“умисне вбивство”).

“Міністерство оборони України готове надати всебічну підтримку з метою об’єктивного та неупередженого проведення слідства”, – зазначили у відомстві.

Читайте також:
Пошук небойов За рік АТО загинули 211 військових Збройних сил. Небойові втрати більші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна