У Києві пройшов смолоскипний марш на честь дня народження Бандери. ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

 

У неділю, 1 січня, в Києві відбувся традиційний щорічний смолоскипний хід, приурочений до дня народження Степана Бандери та організований ВО “Свобода”.

Марш з нагоди 108-ї річниці провідника ОУН почався о 18:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку і пройшов за маршрутом: вулиця Володимирська – бульвар Шевченка – вулиця Хрещатик – Майдан Незалежності.

На Майдані відбулося віче, яке вів депутат Київради Ігор Мірошниченко.

До акції долучилися ветерани УПА, “Правий сектор”, інші патріотичні організації й активісти.

Кілька тисяч учасників ходи несли смолоскипи, партійні, національна та червоно-чорні прапори, транспаранти, портрети Степана Бандери й головного командира УПА Романа Шухевича, скандували націоналістичні гасла. На початку колони йшли барабанщики.

Як і три роки тому, в часи Революції Гідності, портрет Бандери вивісили на будівлі Київради.

“1 січня виповнюється 108 років від дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Андрійовича Бандери. Сьогодні, по всій Україні – від Заходу до Сходу, проходять марші на його честь. Його іменем називають вулиці і проспекти, бандерівським гаслом “Слава Україні! Героям слава!” гордо вітаються мільйони, Його ідеї надихають кращих перемагати внутрішніх і зовнішніх ворогів”, – заявив голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Згідно з анонсом Нацполіції, за безпекою на марші стежили майже 700 правоохоронців, з них 250 – військовослужбовці Нацгвардії.

Подібні акції пройшли в Одесі, Івано-Франківську, Рівному, Львові, Хмельницькому, Луцьку, Ужгороді, Дніпрі та ін.

Акція в Києві. Фоторепортаж:

marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-2 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-1 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-6 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-5 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-4 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-3 marsh-do-dnya-narodzhennya-stepana-banderi-2017-7
<
>

Фото: ФБ Тетяна Кагуй, Олександр Аронець, Олександр Семененко, Ігор Луценко, Анатолій Зачинський

Відео:

Читайте також:
Три десятки громадських організацій вимагають від Київради перейменувати проспект
на честь Шухевича

Склав мандат Київради депутат, який назвав Бандеру “нацистським прихвостнем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна