Сили Асада порушують перемир’я в Сирії, загинуло двоє дітей

Незважаючи на режим припинення вогню в Сирії, урядові війська Башара Асада продовжують атакувати позиції опозиційних сил, повідомляє “Новнарня” з посиланням на турецьке агентство “Анадолу”.

В результаті ударів по населеному пункту Кафр Даїламі на захід від Алеппо загинуло двоє дітей.

Армія Асада та проіранські угруповання, починаючи з новорічної ночі й січня, атакують позиції опозиції з землі і повітря. При цьому застосовується важке озброєння.

У відповідь на дії режиму Асада сили поміркованої опозиції обстріляли з артилерії підконтрольні режиму населені пункти Кафар і Фуа в провінції Ідліб та артилерійську школу на заході Алеппо.

Як відомо, представники сирійської опозиції закликали Росію як гаранта домовленості про перемир’я в Сирії вжити заходів щодо запобігання спроб армії Асада й загонів найманців порушити угоду про режим припинення вогню.

Угода про перемир’я в Сирії набула чинності в 00:00 30 грудня. Туреччина й Росія виступили гарантами “режиму тиші”, який не поширюється на організації, включені рішенням Радбезу ООН в список терористичних (ІДІЛ та ін.).

Читайте також:
Росія, Туреччина й Іран ділять Сирію на зони впливу, – ЗМІ

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.
За даними ООН, в ході сирійського конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, ще понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна