Бійців 58-ї бригади, які воювали в Авдіївській промзоні, змушують повертати надбавки

 

Управління Державної аудиторної служби (колишнє Контрольно-ревізійне управління) – вочевидь помилково – виставило рахунок на 2,5 млн. гривень військовим 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ.
Міністр оборони призначив перевірку з цього приводу, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Громадське радіо”.

Як повідомляють військові, служба склала акт про те, що військовослужбовці батальйону не повинні були отримувати бойові надбавки за перебування на першій лінії зони АТО. Хоча насправді бійці майже рік тримали оборону в промзоні Авдіївки. Про це “Громадському радіо” розповів командир відділення в батальйоні Данило Зубко.

«Ми в Авдіївці стояли — нульовіше нікуди. А вони (Держаудитслужба) почали “кіпіш” в нас робити. Поприходили рахунки деяким вже. Дехто по 33 тисячі винен. Дехто — 12 тисяч», — розповів Зубко.

Зараз 16-й батальйон перебуває в пункті постійної дислокації у Глухові Сумської області

За словами військовослужбовця, керівництво батальйону готує документи до суду. Без суду бійці відмовляються виплачувати “помилкові” нарахування.

При цьому бійці отримали лише приблизно 30% доплат, які їм належали в кінці року.

“Виходить, в кінці року нам перераховують зарплату, потім дають матеріальну допомогу, на оздоровлення і так далі. Багато чого з цього списку не повиплачували, мотивуючи це тим, що грошей немає”, — зазначив Зубко.

Волонтер Роман Донік, близький до Міноборони, написав у “Фейсбуці”, що у випадку з батальйоном 58 омбр відбулася плутанина з документами. За його словами, бійцям, котрі воювали на передньому краї, нема за що переживати.

“З приводу 16-го батальйону та Авдіївської промки. Міністр оборони призначив розслідування. Тим, хто був на першій лінії, переживати нема за що. Є низка недооформлених документів на рівні штабу бригади-батальйону та подальшої передачі їх до штабу АТО. Начальник ВСП (Військової служби правопорядку) уже передав результати міністру. Нічого непоправного нема. Навіть заднім числом, документи можуть бути оформлені”, – написав Донік.

“Так що тим, хто був на першій лінії, можна забити на всю цю історію. Вони свою солдатську справу зробили на промці. Тепер справа за бюрократією”, – додав волонтер.

Читайте також:
У Глухові шукають, де – замість недобудованих казарм
– розселити бійців 58-ї бригади з-під Авдіївки

Президент розпорядився доплачувати бійцям на першій лінії 6 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна