Наступним генсеком НАТО може стати Девід Кемерон

 

Колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона називають одним із головних претендентів на пост наступного генсека НАТО, повідомляє Daily Mail.

За словами джерел в НАТО, Британія займає сильну позицію в Альянсі, оскільки “є найбільшою і найбільш значущою країною у військовому плані” після США. Також країна прагне відігравати активнішу роль в Альянсі після виходу зі складу ЄС.

У колах Кемерона вже заявили, що екс-прем’єр готовий розглянути таку можливість.

“Ми повинні знайти для нього роль – він може запропонувати дуже багато – і переконати його знову битися за Британію”, – заявив один з членів кабінету прем’єр-міністра Британії Мей.

Як відомо, нинішній генеральний секретар НАТО норвежець Єнс Столтенберг зайняв посаду 1 жовтня 2014 року, його 5-річна каденція закінчиться в 20019-му.

Представники Об’єднаного Королівства тричі в історії Альянсу займали посаду глави НАТО: Гастінгс Ісмей – з 1952 по 1957 рік, Пітер Каррінгтон – з 1984 по 1988 рік, Джордж Робертсон – з 1999 по 2003 рік.

Девід Кемерон вирішив піти у відставку з поста глави британського уряду після оголошення результатів референдуму щодо виходу Великої Британії з ЄС. Тоді після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,8% голосів. Пост нового прем’єра зайняла Тереза Мей.

Читайте також:
Британський екс-віце-командувач НАТО в Європі написав книгу про те,
що Росія в 2017-му окупує Україну й Балтію за кілька годин

НАТО й Росія мають глибокі розбіжності щодо України, але “діалог важливий як ніколи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна