Місія ОБСЄ підтверджує трафік “вантажу 200” через кордон з Росією після Світлодарська

 

Місія ОБСЄ помітила на непідконтрольному Україні контрольно-пропускному пункті з Росією машину з написом “вантаж 200” та кілька “швидких”. Про це йдеться у що тижневому звіті місії ОБСЄ, яка спостерігала за пунктами Гуково і Донецьк (РФ), передає “Українська правда“.

Так, 21 листопада о 16-й годині на пункті Донецьк (Ростовська область) був зафіксований мікроавтобус з українськими номерами, який перетинав кордон з РФ в Україну. Водій був у камуфляжі. На мікроавтобусі був знак “Вантаж 200” (загиблі) та написи “Анубіс”.
На сайті компанії “Анубіс” вказано, що вона має офіси в Одесі, Одеській області і Києві, надає послуги репатріації померлих, у тому числі – “вантажу 200”.

Спостерігачі ОБСЄ не змогли ідентифікувати, чи були труни всередині.

22 грудня о 7:20 ранку ОБСЄ побачила в пункті Донецьк мікроавтобус з українськими номерами та написом “Похорон”, який перетнув кордон з України в РФ.

21  і 22 грудня ОБСЄ фіксувала кілька “швидких”, які приїжджали на КПП “Донецьк”. Одна прибула з території України 21 грудня о 10:42, на ній був напис “реанімація”. Об 11-й годині з боку Росії у пункти також приїхала “швидка”, в яку перенесли одну людину на ношах.

22 грудня спостерігачі зафіксували, як “швидка” з номерами “ЛНР” проїхала на територію РФ, а через годину повернулася в Україну.

Крім того, спостерігачі помітили 26 грудня людину в камуфляжі, яка несла військовий рюкзак, а також кейс для транспортування гвинтівки. Людина зайшла на територію пункту пропуску “Донецьк” та прослідувала до лінії контролю. Місія не встановила, чи була всередині кейсу гвинтівка.

Згідно з даними місії ОБСЄ, з 20 по 27 грудня збільшилась кількість людей у камуфляжі, які перетинали кордон з Росії на окуповані території. Також зросла кількість мікроавтобусів, які рухались з РФ на окуповані території.

Як інформувала “Новинарня“, з 20 по 27 грудня відбувалося загострення на Світлодарській дузі. За даними української розвідки, бойовики зазнали значних втрат.

У ГУР МОУ повідомили, що росіяни забрали 59-м гумконвоєм своїх загиблих під Світлодарськом.

Читайте також:
Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР”
з початку боїв на Світлодарській дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна