Екс-міністра оборони розшукують у справі Євромайдану

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишнього міністра оборони Павла Лебедєва за підозрою у сприянні правоохоронцям при розгоні Євромайдану. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на відповідь ГПУ на запит.

У листі Генпрокуратури зазначено, що департамент спеціальних розслідувань розслідує кримінальна провадження за підозрою екс-міністра оборони в тому, що він у складі злочинної організації колишнього президента Віктора Януковича, використовуючи своє службове становище, сприяв правоохоронцям у придушенні акцій протесту активістів Майдану.

Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації, створеної з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) Кримінального кодексу України.

“У зв’язку з невстановленням місцезнаходження підозрюваного він оголошений у розшук”, – сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що спеціальне (заочне) розслідування стосовно Лебедєва неможливе, оскільки законодавство не передбачає такої можливості для підозрюваних за ст. 255 Кримінального кодексу.

“Також не арештовано майно екс-міністра, так як в його справі не заявлено цивільний позов, не встановлено збиток і не передбачена конфіскація майна”, – додали в ГПУ.

Нагадаємо, в березні головний військовий прокурор Анатолій Матіос вже розповідав, що в розшук оголошені колишні міністри оборони Лебедєв і Єжель, а також екс-начальник Генерального штабу — головнокомандувач ЗСУ Юрій Ільїн. Однак не уточнював, на основі яких підозр.
Повідомлялося також, що стосовно Лебедєва в Україні відкрито кримінальне провадження за фактами економічних злочинів.

Павло Лебедєв був міністром оборони України з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року.
Був народним депутатом України V скликання (Блок Тимошенко) та VI-VII скликань (Партія регіонів).
21 лютого 2014 року покинув Київ, виїхавши в Севастополь. Був присутній в Кремлі на зібранні з нагоди анексії Криму.

Читайте також:
Тимчук: Військова прокуратура розслідує справу, як державні діячі до 2014 року підривали обороноздатність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна