Розробник ігор “Козаки” і STALKER відкинув запрошення на форум у Пітер: “Це все одно що в Мюнхен 1941 року”

 

Творець популярних комп’ютерних ігор “Козаки” і STALKER Сергій Григорович відкинув запрошення росіян на IT-конференцію в Санкт-Петербурзі.
Як інформує “Новинарня“, про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”, порівнявши приїзд громадянина України до Петербурга під час війни на Донбасі з візитом до Мюнхена в 1941 році.

38-річний програміст, мільйонер, засновник компанії GSC Game World розповів:

“Запросив СПБГУ (Санкт-Петербурзький держуніверситет) на форум IT виступити в Пітер перед студентами. Написав відповідь:

Здрастуйте, ***.

Я із задоволенням спілкуюся, проводжу форуми й бачу в цьому сенс і для себе, і для молодих людей. Але я громадянин України, а з РФ у нас війна.

Усвідомлюю, що в сучасному світі колабораціонізм норма, а взаємини між людьми важливіші, ніж політика, але дотримуюся традиційних, консервативних поглядів з цього питання. Для мене це – як приїхати до Мюнхена на запрошення на форум промисловців у 1941 році, коли окупант підійшов до Києва. Тому виступити зараз в Росії не зможу. Зрозумійте мене правильно.

Але із задоволенням приїду, коли запанує мир, будуть повернуті території моєї Батьківщини і знову запрацюють договору про мир, ненапад та гарантії територіальної цілісності України з боку РФ.




З повагою, Сергій Григорович”.

Читайте також:
“Немає ніякого судді арбітражного суду Севастополя, є зрадник і продажна шкура!”
– відповідь українського судді кримському “колезі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна