Іракські сили почали новий наступ у Мосулі

Іракські сили почали новий наступ проти “Ісламської держави” в південно-східних районах міста Мосул. Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників МВС Іраку.

“Зараз наші війська наступають. За перші 5 або 10 хвилин взяли 500 метрів. Тільки зараз вони починають стріляти”, – цитує агенція одного з офіцерів іракського спецназу МВС.

Повідомляється, що наступ елітних спецпідрозділів відбувається в районі Інтісар, тоді як федеральна поліція та регулярні війська, передислоковані з південної околиці Мосула два тижні тому, повинні почати наступ у сусідньому районі.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолюють Сполучені Штати, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією “Ісламська держава”.
21 жовтня в ході операції зі звільнення Мосула загинув перший американський вояк.
1 листопада урядові війська Іраку з боями увійшли в Мосул.
У листопаді військово-повітряні сили США завдали авіаудару по мосту через річку Євфрат, обмеживши таким чином рух бойовиків ІДІЛ між західною і східною частинами міста.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна