Банкова хоче “віджати” в Коломойського канал “1+1”, – заява

 

Телеканал “1+1” заявляє, що 29 грудня закінчується термін ліцензії на мовлення каналу, але Нацрада з питань телебачення й радіомовлення умисно її не продовжує. При цьому стверджується, що адміністрація президента намагається передати контроль над каналом в інші руки.
Про це йдеться в заяві на сайті телеканалу, оприлюдненій у ніч на 29 грудня та адресованій президенту Петру Порошенко, голові ВР Андрію Парубію і прем’єру Володимиру Гройсману.
Підписанти – гендиректор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, інші керівники каналу та його ведучі – просять владу не допустити того, щоб канал позбавили ліцензії.

“Сьогодні, 29 грудня 2016 року останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу “1+1″. Два тижні тому, 15 грудня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення одностайно проголосувала за переоформлення та продовження ліцензії для каналу. Однак ліцензія так і не була видана”, – зазначено у відозві.

При розгляді заявки, який тривав 6 місяців, ніяких офіційних претензій на адресу каналу не надходило. “Останні два тижні з різних джерел ми отримуємо інформацію про намагання скасувати таке рішення та здійснити рейдерський захват каналу. Шановний Петре Олексійовичу, як людина, яка, в тому числі, власні кошти та ресурси інвестувала у створення ЗМІ в Україні, ви, як ніхто інший, повинні розуміти важливість цього питання та неприпустимість розвитку ситуації, коли всупереч законній процедурі канал не може продовжити ліцензію” , – заявили в “1+1”.

Також у листі наголошується, що саме адміністрація президента намагається вплинути на рішення Нацради і передати контроль над телеканалом в інші руки.

“Впродовж останніх двох тижнів з надійних джерел до нас надходили повідомлення, що саме адміністрація президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною радою та передати контроль над каналом в інші руки. Ми не хочемо у це вірити і, насправді, не розуміємо, чиї інтереси можуть стояти за такими діями…” – наголошується в повідомленні.

“Ми хочем застерегти та попередити тих, хто стоїть за намаганнями вимкнути канал, який є щоденним джерелом новин для мільйонів українців – навіть за відсутності паперу, ми маємо законне право продовжувати мовлення. Нас вже неможливо залякати, але ми сподіваємось, що у 2016 році, на відміну від ситуації трирічної давнини, держава сама зацікавлена у виконанні законних процедур та роботі незалежних ЗМІ”, – сказано в заяві “1+1”.

“Українська правда” з посиланням на джерела в АП повідомляє, що конфлікт виник через те, що Ігор Коломойський відмовляється називати бенефіціарів телеканалу.
Як відомо, медіагрупу “1+1 медіа”, куди входить телеканал “1+1” та інші ЗМІ, контролює Ігор Коломойський.

Днями було націоналізовано “Приватбанк”, який контролював Коломойський, разом із лижним комплексом “Буковель”, компанією “Бориваж” та літаками “Боїнг”, що перебували в заставі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна