ГПУ повідомила про підозру замкомроти “Беркута”, який розганяв студентський Майдан і журналістів

 

Генеральна прокуратура 26 грудня повідомила про підозру за переслідування активістів Майдану колишньому заступнику командира взводу однієї з оперативних рот полку міліції особливого призначення “Беркут”, який досі працює в структурі МВС.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“26.12.2016 повідомлено про підозру колишньому заступнику командира взводу однієї з оперативних рот ПМОП “Беркут” при ГУ МВС України в місті Києві у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, та в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста”, – сказано в релізі ГПУ.

Підозру повідомлено в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності та перевищенні повноважень правоохоронцями.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (“перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”), ч. 2 ст. 365 КК України (в редакції від 07.04.2011) (“перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством”).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної на теперішній час посади командира взводу полку міліції особливого призначення №1 Головного управління Нацполіції України в місті Києві.

Зазначається, що загалом за цим епізодом повідомлено про підозру 17 особам. Стосовно 5 осіб обвинувальні акти розглядаються в суді, 10 осіб перебувають у розшуку, стосовно ще одного підозрюваного слідство завершене – відбувається ознайомлення з матеріалами провадження.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців цих злочинів триває.

Читайте також:
Потерпілі в справі розгону Євромайдану третій тиждень утримують
зал Шевченківського райсуду. Будуть і на свята

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна