Charlie Hebdo – про крах Ту-154: “Погана новина. Путіна на борту не було”

 

Відомий французький сатиричний журнал Charlie Hebdo у своєму новому випуску опублікував карикатури на катастрофу літака Ту-154 міноборони Росії в Чорному морі.

На першій карикатурі зображено літак, що падає, в салоні якого артист-військовий протяжно співає звук “а”.
Малюнок супроводжується підписом: “Репертуар хорів Червоної армії розширюється”.

charlie-hebdo-tu-154-krah
Як передає “Європравда”, на другій карикатурі намальовано падаючий літак, але вже з іншим написом: “Погані новини… Путіна всередині не було”.

charlie-hebdo-tu-154-putin

Віце-спікер Держдуми РФ Ірина Ярова заявила з цього приводу (цитата за РІА “Новости“):
“Карикатура Charlie Hebdo поза людської моралі і поза законом. Це екстремізм, який не має відношення до журналістики і творчості”.

Нагадаємо, літак Міноборони Ту-154 25 грудня вилетів з аеропорту Адлера і невдовзі розбився в Чорному морі.
На борту перебували 92 особи, у т.ч. журналісти російських пропагандистських телеканалів “Первый”, НТВ, “Звезда” та артисти військового ансамблю пісні і танцю імені Александрова, які летіли виступати в Сирію – у відвойоване Алеппо.

Станом на сьогодні в Чорному морі знайшли вже другий бортовий самописець із літака.

Читайте також:
Хто загинув у катастрофі російського військового Ту-154

Після краху літака Міноборони в РФ триває т.зв. “кампанія примусу до співчуття”.

Кілька ліберальних російських діячів і журналістів не підтримали загальний вектор, зауваживши, що не за всіма пасажирами цього літака варто сумувати, та наразилися на жорстке цькування.

Блогерка Божена Ринська написала, що співчуває сім’ям загиблих, але не буде плакати за кількома кореспондентами НТВ (“Весь ансамбль Александрова… весь! Нет бы весь борт НТВ…. Ну почему именно музыканты? Почему Прекрасный ансамбль? Спасибо, конечно, боженьке за бонус в виде съемочной группы НТВошек, но остальные-то почему?”).

Її колега військовий журналіст Аркадій Бабченко жорстко висловився на адресу тих, хто перебував у літаку, назвавши їх “воїнами інформаційного фронту”, не вартими співчуття через агресію РФ проти України.

Речник російського президента Дмитро Песков назвав словами Ринської “божевіллям”. Громадська активістка Марія Катасонова звернулася до Слідчого комітету РФ із заявою, в якій звинуватила Ринську у розпалюванні ненависті. Депутат Віталій Мілонов виступив з ініціативою ухвалення закону, який в повідомленнях ЗМІ отримав назву “закон Глінки-Халілова” (за іменами загиблих), що дозволив би позбавити журналістів громадянства. Крім того, на одному з порталів з’явилася петиція за позбавлення Ринської громадянства і видворення її з держави; станом на вечір 28 грудня вона набрала більше 163 тисяч голосів.

Також російські медіа й політики різко реагували на реакцію українців (у соцмережах) на крах літака ворожої армії.

Втім, станом на 27-28 грудня паркан посольства РФ у Києві заквітчаний букетами та плакатами співчуття.

Фото ФБ Михайлина Скорик:
Квіти біля російського посольство після катастрофи Ту-154

Квіти біля російського посольство після катастрофи Ту-154

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна