Ватажки ОРДЛО до свят передадуть Савченко двох полонених українок

 

Ватажки “ДНР” і “ЛНР” заявили про готовність передати двох полонених українських жінок народній депутатці Надії Савченко. Про це з посиланням на заяву Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького сповіщає російське агентство РІА “Новости”.

“Як жест доброї волі напередодні Нового року і Різдва ми без будь-яких умов передаємо представнику народу України Надії Савченко двох жінок – Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак – в надії активізувати процес визволення з полону наших громадян, з надією на те, що у прийдешньому році вони возз’єднаються з рідними і близькими”, – йдеться в заяві ватажків ОРДЛО.

За інформацією “Новинарні“, Ольга Сворак (1986 р.н.) – журналістка видання “Голос-інфо”, яка на початку червня ц.р. була схоплена бойовиками “ЛНР” при перетині лінії розмежування на виїзд в Україну й названа “шпигункою”, а перед тим два місяці перебувала в Антрациті (непідконтрольна територія).

Ольга Сворак

Ольга Сворак

Анжеліка Преснякова (1967 р.н.) працювала в одній із державних установ, їхала на непідконтрольну територію провідати родичів.

Як відомо, раніше Україна висловила намір “як жест доброї волі” передати стороні сепаратистів 15 осіб, що утримуються в ув’язненні в Україні та включені ОРДЛО до списків на обмін. Зараз закінчується юридична процедура для передачі цих людей, серед яких шість жінок та хворі чоловіки.
Президент Порошенко підписав для цього указ про помилування.

Депутатка Надія Савченко провела із Захарченком та Плотницьким сепаратні переговори в Мінську, що стосувалися зокрема обміну полоненими, після чого анонсувала великий обмін.

Читайте також:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна