Українського омбудсмана нарешті пустили до трьох ув’язнених у Криму

 

Окупаційна влада Криму дозволила уповноваженій з прав людини Верховної Ради України Валерії Лутковській зустріч із трьома з 42 українців, яких тримають у в’язницях в Криму.
Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив керівник секретаріату омбудсмана Богдан Крикливенко.

“Це сталося, ми в Сімферополі! Після трьох місяців і особливо тяжких двох останніх діб переговорів нам вдалося отримати можливість зустрічі із політичними в’язнями, які тримаються в Криму, а також тими засудженими, хто звернувся з проханням про передачу на материкову частину”, – повідомив він.

“Ми просили зустрічі із 42 особами, нам надали можливість зустрітися із трьома, в тому числі із Ахтемом Чийгозом, його дружиною та адвокатом”, – зазначив Крикливенко вдень 26 грудня.

Відтак уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та її російська колега Тетяна Москалькова побували на території СІЗО м. Сімферополя.

“Слід наголосити, це офіційний візит Уповноваженого до своїх громадян, навіть якщо територія тимчасово окупована. Ми своїх не залишаємо! Боротьба триває!
Деталі згодом…” – написав Крикливенко.

Згодом він додав підбірку фото з Криму з українськими дорожними вказівниками та ін.:

Читайте також:
Окупаційний суд залишив Ахтема Чийгоза під вартою до квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна