Суд у справі про держзраду Януковича обіцяють через два місяці

 

Генеральна прокуратура планує через два місяці передати в суд справу про державну зраду колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Про це під час засідання в Печерському райсуді Києва в понеділок, 26 грудня, повідомив прокурор ГПУ Руслан Кравченко.

“До двох місяців нам достатньо часу, якщо ми сьогодні отримаємо рішення суду про можливість проведення заочного досудового розслідування”, – заявив він.

Прокурор додав, що в такому разі справа про держзраду буде розглядатися по суті.

Також Кравченко нагадав, що Янукович перебуває у державному розшуку і, на думку ГПУ, переховується від слідства.

Цього дня Печерський суд відмовив у відеопиті Януковича, на чому наполягав його захист, повідомляє “РБК Україна“.

“У задоволенні клопотання відмовити. Жодних підстав для проведення відедопиту немає”, – постановила слідча суддя.

Вона зазначила, що право Януковича на захист не порушується, як на це вказували адвокати, оскільки його захисники безперешкодно беруть участь у судових засіданнях.

Читайте також:
Печерський райсуд Києва дав дозвіл на арешт Януковича

Як відомо, Генпрокуратура клопоче щодо проведення заочного досудового розслідування за фактом державної зради екс-президента Віктора Януковича, який перебуває в Росії і не з’являється на виклики ГПУ.
Адвокат екс-президента-втікача Віталій Сердюк продовжує наполягати, що його підзахисний не отримував повідомлення про підозру. Генпрокуратура спростовує це твердження.

Очільник ГПУ Юрій Луценко заявляв, що суд про держзраду Януковича може стартувати на початку 2017 року, або й раніше.

Нагадаємо, у Святошинському районному суді Києва 28 листопада відбувся допит Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу “Беркут”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна