СБУ затримала топ-менеджера мережі супермаркетів, яка працює в окупації. Вочевидь АТБ

 

У Києві співробітники Служби безпеки України затримали одного з топ-менеджерів мережі супермаркетів, через яку фінансувалася терористична організація “ДНР”. Про це в понеділок, 26 грудня, повідомив прес-центр СБУ.

“Наприкінці листопада співробітники спецслужби викрили у столиці комерсантів, частина бізнесу яких продовжувала функціонувати на тимчасово окупованій території. Правоохоронці встановили, що відсоток з прибутку магазинів бізнесмени сплачували незаконним установам терористів”, – сказано в повідомленні.

За інформацією СБУ, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, одному з топ-менеджерів комерційної структури оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Рішенням суду зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх бізнесменів та менеджерів, причетних до оборудки”, – зазначили в спецслужбі.

Ч. 1 ст. 258-5 передбачає: “фінансування тероризму, тобто дії, вчинені з метою фінансового або мате­ріального забезпечення окремого терориста чи терористичної групи (організації), організації, підготовки або вчинення терористичного акту, втягнення у вчинен­ня терористичного акту, публічних закликів до вчинення терористичного акту, сприяння вчиненню терористичного акту, створення терористичної групи (ор­ганізації), – караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбав­ленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна”.

Як відомо, кількома днями раніше низка народних депутатів та експертів у Києві заявили для преси, що правоохоронці повинні перевірити на сепаратизм мережу супермаркетів АТБ, яка працює зокрема на окупованих територіях, та її власника Геннадія Буткевича.
Нардепи Андрій Шинькович і Дмитро Лубинец (БПП), Тарас Кремінь (“Народний фронт”) та позафракційний Віталій Купрій звернулися до Ради національної безпеки і оборони, Державної фіскальної служби та Служби безпеки України з вимогою розслідувати й дати оцінку низці фактів щодо мережі супермаркетів “АТБ-Маркет”. Зокрема, про роботу підконтрольних “АТБ” компаній у Криму і на окупованих територіях Донбасу.

Читайте також:
Екс-бійці добробатів оголосили блокаду ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна