Викрадачі літака на Мальті виявилися прихильниками Каддафі. Вони відпустили пасажирів.

 

Двоє людей, що захопили авіалайнер Airbus A-320 авіакомпанії Afriqiyah Airways у Лівії, здалися поліції Мальти. Про це повідомляє Malta Today.

За даними видання, обидва зловмисники арештовані.

Звільнення заручників та захоплення терористів відбулося без силового сценарію. Перед тим поступово звільнили всіх 111 пасажирів  – 82 чоловіків, 28 жінок та одну дитину. Поліція відвезла їх від літака.

Урядові джерела підтвердили повідомлення, що з’явилися раніше, про те що обидва чоловіки, які брали участь у захопленні літака, попросили політичного притулку на Мальті. Цю інформацію підтвердив також директор “Лівійських авіаліній” Абу Бакр Алфортах.

“Як виявилося, два викрадачі є прихильниками поваленого екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі”, – інформує BBC.

Як писала “Новинарня“, сьогодні, 23 грудня, на Мальті приземлився захоплений викрадачами літак Airbus А320 авіакомпанії Afriqiyah Airways, який виконував у Лівії внутрішній рейс з Сабхи в Тріполі. Один з чоловіків, які захопили літак, заявив, що має гранату і готовий підірвати повітряне судно.

Обшук повітряного судна після арешту викрадачів виявив, крім гранати, пістолет зловмисників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна