Конституційний Суд скасував стелю пенсій для військових

 

Конституційний Суд України скасував обмеження максимальної пенсії військових до 10,74 тис. грн. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Таке рішення КС оприлюднив у п’ятницю, 23 грудня.

“Визнати такими, що не відповідають Конституції України, положення закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”… частини 7 статті 43, згідно з яким максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів… 10,74 тис. грн.”, – ідеться в рішенні Конституційного Суду.

Крім того, КС визнав неконституційним перше речення ч. 1 ст. 54, відповідно до якого у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року особам, які працюють на посадах, передбачених законами України “Про державну службу” та “Про прокуратуру”, “Про судоустрій і статус суддів”, призначена пенсія або щомісячне довічне грошове забезпечення не виплачується.

КС у своєму рішенні вказав, що оскаржувані положення закону визнані неконституційними і втрачають чинність з моменту прийняття Судом цього рішення.

Читайте також:
Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна