Рада ухвалила виправлений закон про амністію, зокрема для учасників АТО

 

Верховна Рада прийняла закон про амністію у 2016 році, який, крім іншого, стосується учасників бойових дій.

Проект закону за №4255 підтримали 226 депутатів (мінімальною більшістю після багатьох переголосувань).

Законодавчим актом визначено правові основи звільнення за амністією осіб від відбування кримінального покарання, механізм взаємодії кримінально-виконавчої служби з місцевими органами влади, зазначає прес-служба ВР.

Законом передбачено оголосити амністію і поширити її дію, насамперед, на ті категорії засуджених, які найбільш незахищені та вразливі соціально: на неповнолітніх та  жінок, а також чоловіків, які мають дітей віком до 16 років або дітей-інвалідів, до інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання, осіб, що досягли пенсійного віку, учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції тощо.

Цей закон за пропозиціями президент України узгоджено із положеннями Кримінального кодексу та закону “Про застосування амністії в Україні”.

Як відомо, Рада вже ухвалювала подібний закон 7 липня, однак президент наклав на нього вето і повернув зі своїми пропозиціями, які переважно стосувалися виправлення термінології та усунення можливості неоднозначних трактувань.

Читайте також:
Військовий прокурор вважає наслідки амністії учасників АТО “страшними для країни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна