Онук Сталіна, який критикував анексію Криму, помер на вулиці через день після “іменин” діда

 

Онук радянського диктатора Йосипа Сталіна Євген Джугашвілі помер у Москві просто посред вулиці.

Як повідомили “Известия”, 80-річний чоловік відчув себе зле недалеко від дому, перехожі викликали йому “швидку”. Але медики, які прибули за викликом, констатували його смерть.

Про точні причини смерті онука Сталіна не йдеться. Імовірно, Джугашвілі помер від серцевого нападу.

Варто нагадати, що в січні 2015 року Євген Джугашвілі в інтерв’ю британському виданню Daily Mail розкритикував політику Володимира Путіна, засудивши війну РФ з Україною та анексію Криму.

Онук Сталіна назвав поведінку російського президента “без клепки в голові”, а політичну еліту в Кремлі – “злодіями”, які дурять росіян.
На його думку, якщо вже Росії дуже був потрібен Крим, то повертати його треба було не силою, а юридично, або “купити”.

“Можна було ж щось зробити, а не силою відбирати територію. Тепер вони кажуть про Малоросію. Часи вже не ті. Вже ХХІ століття, а методи наших лідерів залишилися старими”, – сказав Джугашвілі.
Він також додав, що Росія не має права шантажувати Україну ціною на газ. На його думку, українці, білоруси та інші народи колишнього СРСР мають право на російські ресурси теж.

Як відомо, Євген Джугашвілі (нар. 1036 р.) – старший (позашлюбний) син сина Сталіна Якова, який помер у 1943 році в німецькому концтаборі.

Він радянський військовий інженер, вчений та історик, російський та грузинський громадський і політичний діяч. Професор. Полковник у відставці (з 1991).

З 1996 року – голова Товариства ідейних спадкоємців Йосипа Сталіна (Грузія), з 1999 року – голова Народно-патріотичного союзу Грузії, з 2001 року – генеральний секретар Нової комуністичної партії Грузії.
Член ради Загальноросійського суспільно-політичного руху “Союз” (Росія).

Як учасник російських радикально-комуністичних рухів у різний час балотувався до парламенту від блоку Анпілова, “Сталінського блоку”. Подавав багато судових позовів на захист “честі й гідності” Сталіна.

Прикметно, що напередодні, 21 грудня, виповнилося 137 років з дня народження Йосипа Сталіна.

В цей день в Ростовській області йому встановили пам’ятник.

Читайте також:
У Сімферополі сплюндрували меморіальну дошку зі Сталіним під носом у комуністів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна