Київрада відмовилася перейменовувати проспект Ватутіна на Шухевича

 

Київська міська рада не підтримала перейменування проспекту Генерала Ватутіна (Деснянський район) на проспект Романа Шухевича.

На засіданні 22 червня за прийняття відповідного рішення проголосував 41 депутат при мінімально необхідній кількості 61.

На початку засідання міськради перед депутатами виступив народний депутат Юрій-Богдан Шухевич з проханням підтримати перейменування проспекту на честь свого батька.

Проект одноголосно підтримали фракції “Свобода” і “Самопоміч”. Не дала належну кількість голосів фракція БПП.

Як відомо, проект рішення про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича з 28 березня по 28 травня був виставлений на громадське обговорення на сайті КМДА .
“За” проголосували 3165 осіб, “проти” – 2627.
У червні комісія з питань найменувань КМДА рекомендувала Київраді перейменувати проспект Ватутіна на честь Шухевича.

Паралеьно відбувалося обговорення щодо перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери, і Київрада його затвердила 7 липня.

Роман Шухевич – керівник Організації українських націоналістів з 1943 року, головнокомандувач Української повстанської армії з січня 1944 до своєї загибелі в 1950 році.

Микола Ватутін – радянський воєначальник, убитий в 1944 році, за однією з версій, бойовим підрозділом УПА.

Читайте також:
Депутат від БПП засудив перейменування Московського проспекту
на честь “нацистського прихвосня Бандери”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна