Двох екс-прокурорів із Краматорська засудили до 8 років тюрми

 

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області виніс обвинувальний вирок щодо двох екс-керівників прокуратури Краматорська (Донецька область). Про це у “Фейсбуці” повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“За результатами судового розгляду сьогодні Ізюмським міськрайонним судом Харківської області винесено обвинувальний вирок, яким колишнього прокурора м. Краматорська Сухініна А. А., його заступника Гапєєва Р. В. визнано винними у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України і кожному з них призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років з позбавлення права обіймати посади, пов’язані з адміністративно-господарськими обов’язками строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного їм майна на праві приватної власності”, – повідомила Сарган.

 

Також, за її словами, колишнього начальника сектору ДСБЕЗ (Державна служба боротьби з економічною злочинністю) Краматорського міського відділу ГУ МВС України в Донецькій області Яремка визнано винним за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків строком на 3 роки.

Як відомо, ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає санкції за “одержання хабара в особливо великому розмірі”. Ч. 2. ст. 369-2 – “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави…”

 

Читайте також:
НАБУ спіймало на хабарі посадовця Генпрокуратури. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна