Парубій почав аудит автопарку ВР, де відбувається розкрадання

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив провести аудит автопарку парламенту. Про це він повідомив у ході погоджувальної ради ВР у понеділок, 19 грудня.

На цьому ж засіданні народний депутат від “Самопомочі”, голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв закликав Раду відмовитися від власного автопарку, де чиниться розкрадання коштів на приписках пального.

“Парламент повинен бути місцем, яке далі показує приклад, що він сам виконує закони, які приймає. Пане голово, до вас звернення з приводу автопарку ВР. Вже як мінімум два нардепи зафіксували факти приписки використання автомобілів, які закріплені за ними. Ви знаєте, що є добре, хороше рішення ліквідувати цей радянський атавізм – оплачувати таксі тим нардепам, які потребують пересування, а керівництво Верховної ради – закріпити за Державним управлінням справами, яке для цього, власне кажучи, створювалося в свій час”, – закликав Соболєв.

За словами Парубія, аудит автопарку вже триває.

“Як тільки пішли тривожні сигнали, я тут же дав доручення, і вже розпочато аудит автопарку. За результатами аудиту ми будемо виконувати рішення, я думаю, ми спільно зможемо прийняти рішення. Але, без сумніву, ми спочатку повинні проаналізувати всі держпідприємства, є повний аналіз того стану, який там сьогодні”, – сказав голова ВР.

“Ми в найближчий тиждень можемо [в порядок денний] поставити блок [рішень], який ви пропонуєте з приводу автобази”, – зазначив Парубій.

Перед цим нардеп від “Самопомочі”, голова комітету ВР з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко заявив, що за його службовою машиною, якою він користувався лише кілька разів, в автопарку записують щомісячний пробіг понад 1,5 тисячі кілометрів.

“По автівці, яка за мною закріплена як за головою комітету, я нею користувався разів 4-5 за два роки. Мінімум 1600-1900 кілометрів на місяць пробігу”, – сказав депутат.

“Ми не можемо так виглядати перед українським народом”, – додав Данченко.

Як відомо, перший віце-спікер Ірина Геращенко виявила й повідомила, що закріплена за нею машина щодня нібито “намотує” не менше 120 км, зокрема й тоді, коли депутатка перебуває у відрядженнях в інших країнах.

Читайте також:
Віце-спікер ВР виявила величезні списування бензину з її службового авто і вимагає криміналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна