Бойовики знову застосовують артилерію найбільших калібрів

 

Як повідомив прес-цент штабу АТО, за минулу добу, 17 грудня, в зоні бойових дій на Сході зафіксовано 40 обстрілів з боку НЗФ.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь із мінометів по Красногорівці, Павлополю, Лебединському, Широкиному. Водяне обстріляли зі 152- та 122-міліметрової артилерії. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали Лебединське, Талаківку, Павлопіль, Старогнатівку та Широкине, з озброєння БМП – Водяне.

Наслідки обстрілу села Водяне показав начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області Вячеслав Аброськін.

“Сьогодні, з 02.00 до 04.00, бойовики “ДНР” з мінометів обстрілювали Водяне. На приватні домоволодіння впали близько 100 мін 120-го калібру. Пошкоджені будинки в районі вулиці Набережної. На щастя, постраждалих мирних жителів немає. А ось домашні тварини, бик і 20 курей, мабуть, найнебезпечніші вороги “супердержави”, загинули від рук терористів”, – написав він у соцмережі.

На Донецькому напрямку по Невельському вогонь вела 122-міліметрова артилерія. Із мінометів, гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв Луганське, Авдіївку та Майорськ.

На Луганському напрямку з мінометів і гранатометів російсько-окупаційні війська вели вогонь по Троїцькому та Станиці Луганській. Новозванівку обстріляли з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також:
АТО: знову зросла кількість обстрілів, працює 152-мм артилерія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна