Представники ОБСЄ відвідали КПВВ “Станиця Луганська”, де бойовики постійно порушують “режим тиші”

 

Керівництво Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК)  та Спеціальної місії ОБСЄ проінспектувало діяльність КПВВ “Станиця Луганська”.

Контрольний пункт на лінії розмежування відвідали очільник української сторони СЦКК, генерал-майор Анатолій Петренко, перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг та інші представники спецмісії.
Їх цікавили безпека й організація пропуску людей у холодну пору року, а також дотримання режиму припинення вогню на ділянці.

Під час візиту до штабу СЦКК в Соледарі, Хуг окремо наголосив на важливості виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил та засобів на ділянці №1 “Станиця Луганська”. За його словами, це має сприяти підвищенню рівня безпеки на КПВВ.

kpvv-zima-1

Генерал-майор Петренко, в свою чергу, висловив глибоке занепокоєння тим, що бойовики й надалі порушують режим припинення вогню.

Як нагадують у штабі АТО, згідно з Рамковим рішенням, для початку процесу розведення сил режим тиші на ділянці має бути витримано протягом 7 діб.

Однак впродовж минулого тижня українською стороною СЦКК було зафіксовано чотири випадки порушення режиму припинення вогню: 10, 13, 14 та 15 грудня. При цьому бойовики незаконних збройних формувань застосовували гранатомети, великокаліберні снайперські гвинтівки та стрілецьку зброю.

Всього за ці дні зафіксовано 97 розривів боєприпасів СПГ, АГС, РПГ, ГП-25. Під час одного з обстрілів району КПВВ був поранений український прикордонник.

Рештки хвостовика від гранати ручного гранатомету, яким бойовики обстріляли КПВВ "Станиця Луганська". Фото прес-центру штабу АТО

Рештки хвостовика від гранати ручного гранатомету, яким бойовики обстріляли КПВВ “Станиця Луганська”. Фото прес-центру штабу АТО

Читайте також:
Бойовики ОРДО знову зірвали “режим тиші” у Станиці Луганській, де має відбутись розведення сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна